Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) 2023 Yılı 1. Dönem Yerleştirme Başvurusu

Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi Başkanlığı tarafından 20.01.2023 tarihinde (bugün) yayımlanan “Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) Duyurusu” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir;

ECZACI YERLEŞTİRME SİSTEMİ (EYS) 2023 YILI 1. DÖNEM YERLEŞTİRME BAŞVURUSU HK.

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ile 12/04/2014 tarihli ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda nüfus kriterine tabi olan eczacılara ait başvurulareys.titck.gov.tradresinden erişilebilecek olan Eczacı Yerleştirme Sistemi (EYS) üzerinden19/01/2023-17/02/2023 tarihleri arasındaalınacak ve eczacı yerleştirme işlemi yapılacaktır. Başvuru sahiplerinineys.titck.gov.tradresi üzerinden belgelerini eksiksiz olarak eklemelerinin ardından, EYS’ye eklenen belgelerin asılları ile birlikte17/02/2023 tarihi mesai bitimine kadarİl veya İlçe Sağlık Müdürlüklerine giderek başvurularını onaylatmaları gerekmektedir.

Destek: Sistemsel konularla ilgili olarak;eyssistem@titck.gov.tr

Mevzuata dair konularda;eczane.eys@titck.gov.tr

Not: Başvuru yapılmadan önceeys.titck.gov.trsayfasında ve kullanıcılara ait panellerde yer alan Eczacı Yerleştirme Sistemi Kılavuzu’nun dikkatlice okunması ve söz konusu Kılavuz doğrultusunda işlemlerin sürdürülmesi büyük önem arz etmektedir.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kurum duyurusu için tıklayınız.