43. DÖNEMIII. BÖLGELERARASI TOPLANTI MUĞLA’DA BAŞLADI

Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem III. Bölgelerarası Toplantı 20 Temmuz Perşembe günü Muğla’da başladı. Bölgelerarası Toplantıya; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu, Bölge Eczacı Odalarımızın Başkan ve Yöneticileri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ve Birim Kooperatiflerimizin Başkan ve Yöneticileri ile meslektaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Başkanı Ecz. Kadir Serkan Tekin açılış konuşmasını yaptı. Cumhuriyet’in 100. Yılında böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Tekin, “Mesleki sorunların tartışıldığı, mesleğimize katkı veren bir olmasını temenni ediyorum. İyi ki eczacıyız” dedi.

Toplantıya misafir olarak katılan Yunanistan 12 Adalar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Nikoloas Foutolulis’un ardından Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. Mehmet Sait Yücel ve 27. Dönem Milletvekili Ecz. Nevin Taşlıçay birer konuşma yaptı.

Daha sonra bir konuşma yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, “Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerler ışığında mesleğimizi yüceltmek için, tıpkı Cumhuriyetimiz gibi mesut, muvaffak ve muzaffer olmak istiyoruz. Tek amacımız tek gayemiz bu” dedi.

Mesleğin geleceğine her zaman umutla baktıklarına vurgu yapan Üney, “Bizler meslek örgütü yöneticileri olarak, tüm süreçlerde sürekli gelişime öncelik etme, istisnasız tüm meslektaşlarımız için riskleri fırsatlara, engelleri çözümlere dönüştürecek yeni atılımların tohumlarını birlikte atma sorumluluğundayız. Bizler, hep Birlikte, sorunlarımıza sıkıntılarımıza DUR demeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Üney’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan, geniş eczacı ailesini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ardından bir konuşma yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Sizler fedakarlıklarınızla milletimiz ve devletimizin gözünde hak ettiğiniz değeri çoktan kazandınız. Ben sizi alkışlıyorum. Türk eczacılarıyla gurur duyuyorum. Sizler sağlık sektörünün gururusunuz” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın kapsamlı bir sunum eşliğinde çalışma raporunu katılımcılarla paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Saymanı Uzm. Ecz. Tahir Özelçi TEB Merkez Heyeti Mali Raporunun sunumunu yaptı.

Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş'ın Denetleme Kurulu Raporu ve TEBEM İlaç Çalışmaları ile ilgili sunumunun ardından ilk gün programı sona erdi.